Lekker In Je Vel Kinderyoga

Yoga voor kinderen in Appingedam, Delfzijl en omstreken

foto van ezel kan niet worden geladen

Eigen lessen


Op vrijdag 6 april 2018 start er een nieuwe cursus kinderyoga. Deze cursus bestaat uit 5 lessen: 6 en 13 april, 25 mei, 1 en 8 juni.

Van 13.30 tot 14.30 uur voor 6 t/m 10 jarigen. Kosten hiervoor bedragen € 22,50 voor 5 lessen van een uur.
De lessen worden gegeven in de speelzaal van Kindcentrum Tuikwerd, Hallehuis 2, 9932 CR Delfzijl. Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar: info@lijvkinderyoga.nl

Lijvkinderyoga wil graag starten met ouder en kind yoga. Samen met je peuter bewegen en ontspannen. Ouders die interesse hebben, kunnen een mail sturen naar: info@lijvkinderyoga.nl

Hoe ziet een kinderyogales eruit?

Aandacht voor jezelf en elkaar is belangrijk. Daar nemen we speciaal de tijd voor aan het begin van de les. De vertelezel komt bij elk kind langs dat graag iets wil vertellen.

Daarna beleven we een yoga avontuur aan de hand van een thema of een boek. We gebruiken daarbij de yogakaarten. Soms tekenen we erbij, soms dansen we erbij of zingen we een lied. Of we doen een oefening waarbij de zintuigen worden geprikkeld. Ook leren de kinderen elkaar masseren, waarbij respect voor elkaar en je eigen grenzen aangeven belangrijke onderdelen zijn. Inspannende en ontspannende oefeningen wisselen elkaar af.

De ontspanningsoefening vindt vaak plaats aan het einde van de les. We liggen dan op het matje en luisteren naar een verhaaltje of naar rustgevende muziek, waardoor de kinderen leren te ontspannen.

Als de kinderen het leuk vinden, krijgen ze een opdracht mee om thuis te doen. Want ook bij yoga is het zo dat hoe vaker je oefent, hoe makkelijker iets gaat!

Lijvkinderyoga zorgt voor matjes.

Graag een handdoek meenemen om op het matje te leggen.