Lekker In Je Vel Kinderyoga

Yoga voor kinderen in Appingedam, Delfzijl en omstreken

foto van kaarten en boek kan niet worden geladen


Boekentips


Voor hoog sensitieve kinderen

*Serie over Langmuts - Josina Intrabartolo

De schrijfster: “Langmuts is de hoofdpersoon van het kinderboek dat wij hebben gemaakt en uitgegeven. Een gevoelige kabouter, die last heeft van zijn gevoeligheid en zich ervoor wil verstoppen. Maar uiteindelijk ontdekt hij dat dat niet nodig is en zelfs niet handig! We hebben het boek gemaakt voor alle ouders die –net als wij- hun kinderen iets willen meegeven over hoogsensitiviteit. En hen daarover een goed gevoel willen geven.”

`Langmuts is een held` is een boek dat door zijn positieve verhaal en kleurige tekeningen elk kind aanspreekt en voor hoogsensitieve kinderen bovendien herkenbaar is.

Voor ouders en kinderen

*Relaxklets! voor kleine en grote druktemakers - Florien van der Aar en Michal Janssen

Relaxklets! is een boek voor kinderen en ouders (2 - 99+ jaar) met yogaoefeningen, meditaties, massages, spelletjes en kletsvragen. Om samen te ontspannen en om volle hoofden leger te maken. Het boek is een hulpmiddel om rust en ontspanning te brengen in het hectische gezinsleven en een (nadere) kennismaking voor kinderen met yoga en mindfulness. Relaxklets! staat vol praktische oefeningen; stap voor stap beschreven en makkelijk uit te voeren. Bij elke oefening staat de leeftijd vermeld: 2+, 4+, 6+ of 8+ en alle oefeningen zijn voorzien van vragen om samen met je kind verder te kletsen.

*De wensster, 52 meditaties voor kinderen vanaf 5 jaar - Marneta Viegas

De schrijfster maakt op een relaxte en grappige manier kinderen (en hun ouders) vertrouwd met imaginatie en ontspanning. Door middel van het visualiseren van eenvoudige beelden en voorwerpen uit hun dagelijks leven, komen kinderen in een toestand van ontspanning en in contact met positieve en zuivere gevoelens in henzelf. Je kunt ze samen met je kind lezen voor het slapengaan. Aan het eind van iedere meditatie vind je een affirmatie, waardoor je kind de innerlijke vrede die het zojuist gevonden heeft, kan vasthouden. Een fantastische methode voor kinderen en ouders om samen te mediteren.

*Relax kids, sprookjesmeditaties voor kinderen - Marneta Viegas

De schrijfster heeft bekende sprookjes en kinderversjes omgezet in eenvoudige visualisaties. De 'meditaties' zijn vooral gericht op vrede, liefde en geluk en stimuleren de verbeeldingskracht en creativiteit van kinderen.

Voor kinderen

*Hallo zon - Femmy Brug

In dit boek staan een heleboel yogahoudingen en andere yogaoefeningen beschreven. Je kunt zien en lezen waarom een oefening goed voor je is. Je leert je te ontspannen en te concentreren, en je wordt sterker en leniger. Yoga helpt je om gezond in de wereld te staan. Met dit boek kun je zelf aan de slag!

*Kinderyogakaarten - Helen Purperhart

Op elke gekleurde kaart staat een yogahouding afgebeeld, + uitleg hoe je de oefening doet. Kan individueel of in groepsverband gebruikt worden. De vraag op elke kaart kan aanleiding zijn voor een kringgesprek over de eigenschappen die kinderen al dan niet bij zichzelf herkennen.